Здравеите имам алфа 145 с дискове е отзад и ония ден накладките станаха за смяна.Купих си нови накладки преди това свалих старите само че днеска като се опитах да прибера цилиндърчето ударих на камък.Много трудно се прибира да не кажа че почти не се прибира .Опитах какво ли не с разни скоби да го притягам със сглобен апарат с една накладка и с щангата в диска внимателно(знам, че това последното хич не е правилно), опитах с ключ за флекс с въртеливо движение по посока на часовниковата стрелка.Всичките тея манипулации извършвах след като съм развил пробката на апарата, Направи ми впечатление ,че от там не изтече много спирачна течност и най-важното не беше на струя както при други коли , на които съм сменял накладките, ами капка по капка.Дори и когато го понапънах с щангата и тогава не изпръска ами едвам сълзеше.Въобще голяма мъка беше и единственото което постигнах е да могат да се съберат двете нови накладки в апарата без диска до толкова съм събрал цилиндърчето.Ако някои може да ми помогне съсъ съвет как мога да го прибера докрай ще съм благодарен.Дали не пропускам нещо?
Известие
Collapse
No announcement yet.
как се сменят задните накладки на 145
Collapse
X
-
Самото цилиндърче се навива и по този начин се прибира.После се саморегулира по дебелината на накладката в момента.
Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti
-
Ако не става с навиване само ( при мен не ставаше ) си вземи от железарията една малка дърводелска стяга за 4 лв. и хем притискаи със стягата хем навивай .
Аз така реших моят проблем . Мисля така и така ще смяням тази седмица накладки отзад , да сложа снимки за хората с проблемни цилиндри
Успех !145 1.6 ТС '97 ех.
145 1.9 JTD '00
307 CC 2.0 '04
Comment
-
Първоначално публикувано от snake Покажи съобщениеЩе съм ти благодарен ако покажеш някоия и друга снимка, а с какво навиваш с ключ от флекс ли?
Успех,в правилната посока си.
Comment
-
Аз опитах само с навиване прибраха се до толкова ,че се сабират само двете нови накладки в апарата без диска, повече не иска да се прибере направо ми обясни как става и с въртене и с навиване и утре да ходя да търся дърводелска стяга.Виж за клещи гарги не се бях сетил ,имам и такива ,утре ще опитам.Last edited by snake; d.m.y г., 22:13.
Comment
-
Така ... значи прекарваш стягата така , че да държи контра на апарата .
Вътрешната част с винта да мине от към цилиндъра . Тъй като стягата ще дойда къса , направо върху цилиндъра може да сложиш камък от гидоре ( примерно ) за подложка .Започваш да стягаш винта на стягата , като тя държи контра на челюста на апарата и посредством подложения камък ( или каквото имаш под ръка ) притиска самия цилиндър . Така може и без въртене да успееш да прибереш цилиндърчето , за да може да се съберат и диска и 2-те нови накладки .
Звучи странно като изпълнения , но е много лесно . Просто като вземеш стягат и я сложиш както ти обясних на апарата , ще ти стане абсолютно ясно за какво става въпросLast edited by tokata_pz_flex; d.m.y г., 22:41.145 1.6 ТС '97 ех.
145 1.9 JTD '00
307 CC 2.0 '04
Comment
-
Колега,snake внимавай като въртиш цилиндърчето да не скъсаш маншончето на цилиндъра.Има специален инструмент за тази процедура с него е супер лесно.Можеш даже да си купиш не е чак толкова скъп.Моят когато го купувах дадох около 260лв но е пълен комплект.После намерих един комплект който е на половината на моя но върши прекрасна работа за 60лв.Сигурно вече има и по евтини аз го купувах моя преди 2г.Или викай някой да помага с едни клещи гарги да върти цилиндъра и с нещо друго натискайте едновременно и става гаранция.Alfa Romeo 156-2.4jtd 'Турбо Въглища' Alfa Romeo 145-1.6 Boxer 'Италианското Порше' Alfa Romeo 156-2.0 Twin Spark 'Донора' Aprilia SR 50 H2O 2006 'Баси резачката'Honda CBR 600 F2
Comment
-
Принципно не е трябвало да отвиваш пробката,прави се само с навиване и натиск.Няма да имаш проблем със обезвъздушаването ако е развивана само на едното задно колело обезвъздушавай само него.Напрактика няма от къде да влезе въздух ти само си развивал пробката.Развий я отново докато прокапе и пак я стегни след това прибери цилиндъра монтирай апарата стегни всичко напомпи си педала провери за течове пробвай спирачките но не очаквай чудеса докато не се сработят накладките.За 100% сигурност преди да сложите гумата нека някой да напомпи педала няколко пъти и пуснете през пропката поне 3-4пъти повторете и сте ОК.Alfa Romeo 156-2.4jtd 'Турбо Въглища' Alfa Romeo 145-1.6 Boxer 'Италианското Порше' Alfa Romeo 156-2.0 Twin Spark 'Донора' Aprilia SR 50 H2O 2006 'Баси резачката'Honda CBR 600 F2
Comment
Comment